Lärare i matematik och naturkunskap

Solviks folkhögskola söker nu en lärare i matematik och naturkunskap

Solviks folkhögskola ligger beläget ca 1,5 mil norr om Skellefteå. Totalt har skolan ca 200 deltagare på långa kurser, flera hundra på de korta kurserna och på skolan jobbar c.a 50 engagerade medarbetare.

Solvik är en rörelseanknuten folkhögskola som på kristen värdegrund och utifrån regeringens uppdrag erbjuder en god pedagogisk miljö som stimulerar individer och grupper till utveckling, bildning och lärande.

Tjänstebeskrivning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med 6 månaders provanställning.

Tillträdesdag2019-09-02, eller enligt överenskommelse.

Tjänsten innefattar undervisning i matematik och naturkunskap på motsvarande grundskole- och gymnasienivå på vår Allmänna kurs. Där studerar både ungdomar och vuxna och vi arbetar ofta med både lärare och stödpersoner i grupperna.

En mindre del av tjänsten består av undervisning på våra seniorkurser. Där styrs kursinnehållet i hög grad av deltagarnas önskemål och det finns en frihet att jobba med de områden som intresserar dig och passar din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarutbildning som innefattar ämnet matematik. Det är meriterande om du även har behörighet att undervisa i naturkunskap på gymnasienivå, eller har erfarenhet av att undervisa i detta.

Vi söker dig som har en kunskapssyn som betonar helhet och livskunskap och är solidarisk med Solviks värdegrund. Erfarenhet av vuxenutbildning och folkbildning är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom social kompetens och samarbetsförmåga. Är du intresserad av att möta människor i deras växande, samt har vilja och förmåga att entusiasmera, då kan du vara den person vi söker.

Kontakt

Andreas Berglund, rektor.
0910-73 20 20 eller 070-362 86 10

Johanna Sehlstedt, biträdande rektor och kursföreståndare för Allmän kurs.
0910-73 20 13 eller 070-517 22 58

Jerry Marklund, ombud Förbundet Folkhögskollärarna/Lärarförbundet
0910-73 20 21 eller 070-359 50 03

Ansökan

Ansökan med personligt brev och CV skickas till info@solviksfolkhogskola.se

Sista ansökningsdag: 2019-08-31

Vi är angelägna med att komma igång med ansökningsprocessen så snart som möjligt så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Datorgrafisk inriktning på allmän kurs

Vi har en ny datorgrafisk inriktning på vår Allmänna kurs. Den passar dig som vill kombinera kärnämnesstudier med lektioner i datorgrafik och dataspelsutveckling. Inriktningen går att söka nu, med kursstart den 26 augusti. Lärare på kursen är bland andra Daniel Burlin. Honom hittar ni i Solviks monter på Nordsken under helgen ifall ni har frågor.

Stockholm

Vi har varit på vår årliga Stockholmsresa med våra musikproducenter. Där träffade vi låtskrivare, producenter, mixare och mastrare från musikbranchen. En av dem var Povel Olsson som jobbat med massor av kända artister som t ex Veronica Maggio och Robyn. Han visade hur han producerat en låt till ”The Royal Concept” samt hur han jobbar med musik till reklam. Oerhört intressant! Tack Povel! 

På Rockatown studios träffade vi Mike Eriksson, professionell mixare och producent som mixat massor av kända låtar som vi hört på radio. Han visade hur man tar en låt vidare från produktion till mix. Ett steg som kan vara svårt om man inte kan de rätta knepen. Väldigt intressant. Tack Mike! 

Vi träffade också Tobias Grenholm som producerat och mixat massor av musik. Han visade hur man kan jobba med editering av trummor och hur man får mixen riktigt fet. Tack Tobias! 

På Cuttingroom träffade vi Martin Ankelius som mastrat massor av kända låtar. Han delade med sig av massor av bra tips om branschen och om mastring samt att han masserade en av våra elevers låtar. Tack Martin! #musikproduktion #mixning 

Vi besökte också Anders Petterson. En åtskrivare, producent och musiker som jobbat med massor av artister som t ex Darin, Lykke Li, Eagle Eye Cherry mm. Här fick vi massor av bra tips om både låtskrivning och produktion. Mycket intressant. Tack Anders!

Androidkurs

Höstterminen 2019 erbjuder Solviks Folkhögskola en ny terminskurs i digital teknik. Den vänder sig till dig som är nybörjare och vill komma igång med din Android mobiltelefon och även lära dig mer om hur en surfplatta fungerar. Är du intresserad eller vet någon som du tror är det så är det bara att höra av sig till oss!

Joy Deb på besök

I veckan så har vi haft besök av låtskrivaren och producenten Joy Deb. Joy har skrivit och producerat massor av fantastiska låtar både nationellt och internationellt. Vi fick massor av användbara tips och trix och en inblick i hur han jobbar med produktioner och låtskrivning. Otroligt intressant och inspirerande och vi tackar Joy för att han tog sig tiden att besöka oss. #låtskrivning #musikproduktion#solviksmusiklinje #studio

Hållbara måndagar

Vi tar nya grepp på Solvik! Måndagar väljer vi att tills vidare servera två helt vegetariska lunchrätter. Våra deltagare har önskat att vi tänker mera på miljön och med tanke på agenda 2030 känns detta helt rätt. Vi hoppas att detta blir en succé.

Livsfabriken hade inspirationsföreläsning i restaurangen tisdag 19/3 där Emma Cedergren bl a berättade om hur vi kan hitta en kost som passar in i vår livsstil och som stärker vårt välbefinnande, fokus och immunförsvar. Ett trettiotal intresserad kom och lyssnade och ställde många frågor. Det bjöds på kaffe och rawfood bollar som var mycket uppskattade.