BAS
KURS

Alla olika, alla lika!

För många fungerar Baskursen som en förberedelse inför vuxenlivet. Du kanske står inför att flytta hemifrån till någon form av stödboende, eller så är du på väg från skolan ut i resten av livet. Kanske har du redan har kommit ut i en daglig verksamhet, men vill ha ett avbrott i den eller kombinera den med studier ett par dagar i veckan.

Målgrupp

Baskursen vänder sig till dig som:

  • Gått träningsskola eller liknande tidigare
  • Arbetat länge på samma arbetsplats och vill prova på något nytt
  • Vill få bättre självkänsla, ett starkare självförtroende och vill träna för att behålla och helst utöka dina kunskaper
  • Vill klara det dagliga livet bättre

Hur jobbar vi?

På Baskursen jobbar vi mycket på praktiska färdigheter som att baka och slöjda. Vi försöker röra på oss varje dag och har flera lektioner där du får använda kroppens olika sinnen. På svensklektion jobbar vi med bilder, berättelser, ord och bokstäver. Det är inte nödvändigt att du kan läsa och skriva. På matematiken arbetar vi med pengar, volym, längd och vikt på ett så praktiskt sätt som möjligt.

Deltid

Kursen är på deltid och du kan välja att gå kursen en, två eller tre dagar per vecka. Det finns tillgång till extra stöd i klassrummet. Baskursen är en dagkurs, vilket innebär att vi inte räknar med att några av deltagarna på denna kurs bor på skolans internat.

Ansökan

Vi har löpande intag och inga förkunskapskrav. Om du funderar på att söka till Solvik, ser vi gärna att du först gör ett studiebesök hos oss så att vi får lära känna varandra bättre. Hör bara av dig så kommer vi överens om lämplig tid.

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav

Vill du veta mer?

Elina Forsling
Tel: 0910-732049
Skicka ett mail

Lars-Erik Nilsson
Tel: 0910-732049
Skicka ett mail

Läsårstider:

Ht: v.34 – v.50
Vt: v.2 – v.23

Sista ansökningsdag:

Vi har löpande intag

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna