MUSIK
PRODUKTION

Vi utbildar framtidens
låtskrivare/producenter!

Om utbildningen

Solviks musikproduktionsutbildning är en ett- till tvåårig utbildning som vänder sig till dig som vill utvecklas inom låtskrivning, ljudteknik och musikproduktion. Vi ger dig verktygen för att bli en av framtidens framgångsrika producenter/låtskrivare.

Koppling till verkligheten

Vi samarbetar med musikförlag, reklambyråer, medieföretag och högskolor. Allt för att du som deltagare ska få riktiga utmaningar och få jobba tillsammans med andra i branschen. En stor del av undervisningen sker i projektform.

Studion

Skolans nybyggda studio och professionella utrustning ger dig möjlighet att göra inspelning, mixning och mastring på högsta nivå. Du som deltagare har tillgång till studion dygnet runt.

Kursinnehåll

•    Låtskrivning
•    Musikproduktion
•    Ljudteknik (inspelning/mixning/mastring)
•    Arrangering
•    Akustik- & ljudlära
•    Musikteori
•    Branschkunskap

Gemensamma aktiviteter

Att studera på folkhögskola innebär att du förutom din egen utbildning även deltar i skolans gemensamma aktiviteter som temadagar, idrottsdagar, föreläsningar och samtalsgrupper.

Internatet

De flesta som går musiklinjen väljer att bo på skolans internat. Förutom fräscha rum så erbjuds också god mat i vår restaurang. I internathyran ingår frukost, lunch och middag alla vardagar.

Bilder från ett av internatrummen

Förkunskapskrav:

Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen. Du ska också bifoga tre musikexempel.

Vill du veta mer?

Andreas Grenholm – Kursansvarig

070-5695168
Skicka ett mail

Läsårstider:

1 år, 36 veckor
2023-08-21 — 2023-12-21
2024-01-10 — 2024-06-05

Sista ansökningsdag:

Skicka ett mail för info om eventuellt lediga platser.

Ansökan

I din ansökan ska du skicka in betyg, personligt brev samt en motivering varför du vill gå utbildningen. Ange en referensperson som känner dig och din musikaliska sida. Du ska också skicka in tre musikexempel på låtar som du skrivit och/eller producerat. Maila musikexemplen till musiklinjen@solviksfolkhogskola.se

Intervju

Du kan därefter komma att kallas till intervju. Eftersom vi tyvärr har har fler sökande än vi kan ta emot så kommer inte alla att få komma på intervju utan en gallring görs utifrån det musikaliska materialet som skickats in.

På grund av Coronaviruset kommer inga intervjuer ske fysiskt i år utan alla intervjuer kommer ske digitalt.

Musikexempel

Här är några smakprov på låtar som skrivits och spelats in av elever här på Solviks Folkhögskola

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna