MUSIKLINJEN
MUSIKER

Redo att leva drömmen?

Musikerinriktningen är en ett- till tvåårig kurs, som vänder sig till musiker som vill utvecklas på sitt instrument och inom sitt artisteri. Under ledning av våra duktiga musiklärare (som även är aktivt verksamma som musiker utanför skolan), utvecklas du både individuellt och tillsammans i ensemble med elever från ”Sångare/Artist”.

Vi ger dig verktygen för att nå så långt som möjligt på din resa som musiker. För oss är det viktigt att du får en bred musikalisk utbildning som gör dig rustad för alla typer av musikaliska sammanhang. För att nå dit arbetar vi bland annat med ensemble, samspel, improvisation, musikaliskt uttryck och performance.

Vi jobbar både med dig som enskild instrumentalist , men också med att hitta ett gemensamt uttryck i ensemblen. Tillsammans med sånginriktningen bildar ni en ensemble som har gemensamma konserter och projekt. Vi samarbetar även med musikproduktionsinriktningen, vilket innebär att du får mycket erfarenhet av studioinspelning.

Musikerinriktningen samarbetar med aktiva musiker och andra aktörer inom musikbranschen genom bl.a. gästföreläsningar.

Kursinnehåll:

 • Enskild instrumentlektion
 • Ensemble
 • Performance
 • Improvisation
 • Piano
 • Musikteori
 • Gehör
 • Pop-/rockhistoria
 • Genrekunskap
 • Ensembleledning
 • Konserter
 • Låtskrivning
 • Arrangering

Gemensamma aktiviteter 

Att studera på folkhögskola innebär att du förutom din egen utbildning även deltar i skolans gemensamma aktiviteter som temadagar, idrottsdagar, föreläsningar och samtalsgrupper.

Internatet 

De flesta som går musiklinjen väljer att bo på skolans internat. Förutom fräscha rum så erbjuds också god mat i vår restaurang. I internathyran ingår frukost, lunch och middag alla vardagar.

Bilder från ett av internatrummen

Förkunskapskrav:

Till ansökan skall du bifoga betyg och ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen. Vi vill också att du skickar in en film där du spelar två valfria låtar.

Vill du veta mer?

Andreas Grenholm – Kursansvarig

070-5695168
Skicka ett mail

Läsårstider:

1 år, 36 veckor
2024-08-20 — 2024-12-20
2025-01-08 — 2025-06-05

Sista ansökningsdag:

Löpande antagning i mån av platser

Ansökan:

I din ansökan ska du skicka in sedvanliga betyg, en motivering till varför du vill gå på musiklinjen. samt en referensperson som känner dig och “din musikaliska sida”.

Provet

Vi vill att du filmar och skickar in två valfria låtar där du spelar ditt instrument. Välj gärna två låtar som visar din musikaliska bredd. Låtarna mailar du  till musiklinjen@solviksfolkhogskola.se. Efter det kommer några kallas till en intervju och prov via Zoom.

Obligatoriska låtar:

I år har vi inga obligatoriska låtar utan du får själv välja två låtar som respresenterar dig och visar din bredd.

Lärare Musiklinjen

IMG_6165

Peter Lövgren

Piano/arrangering

Ensemblelärare, fältartist och frilansande bassist med många års erfarenhet av turnerade och giggande. Spelat över hela världen och jobbar aktivt med flera från Sveriges artistelit.

IMG_6161-1

Emma Bogren Isaksson

Sång/Performance

Sångcoach med internationellt renommé, frilansande sångerska, egenföretagare och musiker med många års erfarenhet i branschen. Spelat och sjungit på mängder av musikevents, körat och arbetat med många från Sveriges artistelit.

IMG_6158-1 redigerad

Markus Nyström

Ensemble

Ensemblelärare med många års erfarenhet, utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Jobbar deltid som lärare och som frilansande multimusiker med spelningar och turnéer tillsammans med flera från Sveriges artistelit.

IMG_6160-1

Mattias Lindqvist

Piano/arrangering

Verksam kompositör, arrangör, pianist , producent och körledare. Skriver musik i många olika genres och arrangerar för de flesta sammansättningar likt blåssektion, stråkar, gospelkör, klassisk kör etc. Har jobbat med många från Sveriges artistelit.

IMG_6159-1

Tobias Kågström

Musikproduktion

Lärare i musikproduktion, egenföretagare, musikproducent, låtskrivare och frilansande trummis. Har många år i branschen från att producera och skriva allt från popmusik till reklammusik. Jobbar aktivt med flera från Sveriges artistelit både som musiker och producent.

IMG_6153-1 redigerad

Andreas Grenholm

Musikproduktion

Lärare i musikproduktion med utbildning från KMH. egenföretagare, musikproducent, låtskrivare och frilansande gitarrist. Har många år i branschen från att producera och skriva musik. Jobbar aktivt med flera från Sveriges artistelit både som musiker och producent.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna