KONST
HISTORIA

Konstlinjens teoretiska
delar på halvtid!

Om utbildningen

Konsthistoria är en ettårig kurs på halvtid med fördrag/föreläsningar två dagar i veckan (innevarande läsår onsdag 9:00-11:30 samt fredag 9:00-13:.30) samt utställnings- och konstnärsbesök /skolresor vissa veckor. Halvtidsstudier innebär i snitt 2,5 dagars studier/vecka. Kursen är tänkt för dig som är intresserad av konst, arkitektur, historia, filosofi och kultur men inte själv vill teckna/måla/skulptera. Denna kurs går tillsammans med konstlinjens och dataspelkursens heltidsstuderande vilket ger en unik mötesmöjlighet för olika generationer kring livet stora frågor.

Det här vill vi med Konstlinjen – Konsthistoria

  • Ge kunskap och nya perspektiv på konsten och konstens roll genom historien in i vår tid
  • Skapa en medvetenhet om kulturen i samhället.
  • Förbereda för en rikare fritid.

Konst/kulturresa till storstad i Europa/Norden

I mån av intresse från gruppen erbjuds du till våren att följa med på en konstresa till en större stad där vi tittar på spännande konst, besöker museer och andra sevärdheter. Guider/reseledare är konstlinjens lärare.  Resan självfinansieras och brukar kosta cirka 5 000- 7 000 kronor 

Gemensamma aktiviteter

Att studera på folkhögskola innebär att du förutom din egen utbildning deltar i skolans gemensamma aktiviteter, t.ex. temadagar, föreläsningar och idrottsdagar.

Kostnader

Som deltagare på konsthistoria/teori betalar du 20% av konstlinjens konstmaterialkostnad samt skolans grundavgift.

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav. Du söker med personligt brev där du berättar om vem du är och varför du vill läsa konsthistoria/teori.

Vill du veta mer?

Åsa Wallmark, kursförståndare
Tel: 070-2788509
Skicka ett mail

Läsårstider:

1 år, 36 veckor
HT: Vecka 34 – 51
VT: Vecka 2 – 23

Sista ansökningsdag:

15 maj

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna