MUSIK
GRUND

Grundkurs för dig som
älskar musik!

Har du en dröm om att lära dig mer om musik och ta dina musikaliska färdigheter vidare? Kanske har du spelat instrument eller sjungit hemma men vill prova på att göra det tillsammans med andra? Musik Grund är en grundkurs i musik där du får jobba med musik både praktiskt och teoretiskt. Du får möjlighet att spela tillsammans med andra i bruksensemble samt förbättra dina kunskaper på flera olika instrument. Under året får du också prova på att skriva och skapa musik.  Det blir ett fantastiskt år på Folkhögskola där du får träffa likasinnade, umgås, spela och utforska musikens värld.

Inga musikaliska förkunskaper krävs. Vi gör en intervju på Zoom med alla som ansöker.

Saker som vi jobbar med under året:

  • Bruksensemble
  • Piano, elbas, gitarr och trummor
  • Sång
  • Musikteori
  • Gehör
  • Musikhistoria
  • Ljudteknik
  • Eget skapande
  • Musikskapande med dator

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav

Vill du veta mer?

Andreas Grenholm – Kursansvarig

070-5695168
Skicka ett mail

Läsårstider:

1 år, 36 veckor
2024-08-20 — 2024-12-20
2025-01-08 — 2025-06-05

Sista ansökningsdag:

Maila och fråga om eventuellt lediga platser

Lärare musiklinjen

IMG_6158-1 redigerad

Markus Nyström

Ensemble

Ensemblelärare med många års erfarenhet, utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Jobbar deltid som lärare och som frilansande multimusiker med spelningar och turnéer tillsammans med flera från Sveriges artistelit.

IMG_6161-1

Emma Bogren Isaksson

Sång/performance

Sångcoach med internationellt renommé, frilansande sångerska, egenföretagare och musiker med många års erfarenhet i branschen. Spelat och sjungit på mängder av musikevents, körat och arbetat med många från Sveriges artistelit.

IMG_6160-1

Mattias Lindqvist

Piano/arrangering

Verksam kompositör, arrangör, pianist , producent och körledare. Skriver musik i många olika genres och arrangerar för de flesta sammansättningar likt blåssektion, stråkar, gospelkör, klassisk kör etc. Har jobbat med många från Sveriges artistelit.

IMG_6165

Peter Lövgren

Ensemble

Ensemblelärare, fältartist och frilansande bassist med många års erfarenhet av turnerade och giggande. Spelat över hela världen och jobbar aktivt med flera från Sveriges artistelit.

IMG_6159-1

Tobias Kågström

Musikproduktion

Lärare i musikproduktion, egenföretagare, musikproducent, låtskrivare och frilansande trummis. Har många år i branschen från att producera och skriva allt från popmusik till reklammusik. Jobbar aktivt med flera från Sveriges artistelit både som musiker och producent.

IMG_6153-1 redigerad

Andreas Grenholm

Musikproduktion

Lärare i musikproduktion med utbildning från KMH. egenföretagare, musikproducent, låtskrivare och frilansande gitarrist. Har många år i branschen från att producera och skriva musik. Jobbar aktivt med flera från Sveriges artistelit både som musiker och producent.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna