Haja tekniken hos oss

12 december, 2022 andreas

Haja tekniken hos oss

Tiden går fort när man har roligt, speciellt här hos oss framför datorskärmarna på kursen Datorspel & Filmeffekter! Plötsligt befinner vi oss i slutet av höstterminen 2022, och kan börja summera att vi hunnit med många olika moment.

Ett av dessa många kurs-moment är ’Rigging & Animation’. Föreställ dig först att du skapat och format din egen 3D-figur, men nästa steg – hur skakar vi liv i den?

Lite som Mary Shelleys historia om Frankenstein bygger vi också skelett till våra skapelser (tack och lov i digital form) som vi sedan elektroniskt svetsar ihop med kroppen! Frågan är; vaknade den till liv? Kan den röra på sig?

Stegen och varianterna för denna process är många, men ta det lugnt – hos oss får du lära dig hur det hela går till!

Hajen på bilden har Joacim Svensson modellerat, riggat och animerat.