Datorgrafikens grunder

4 mars, 2022 andreas

Datorgrafikens grunder

Deltagarna på Solviks Allmänna kurs med datorgrafik inriktning lär sig datorgrafikens grunder.

Även fast just vi kanske bara skrapar på ytan inom detta stora ämne, så hinner vi spana in många olika tekniker under läsårets lopp – som i sin tur skapar förståelse, kunskap samt ger en försmak på vad man kan göra i denna binära värld!

Hur roligt låter det med tex. koordinatsystem XY och Z? Faktum är att du som gillar mobil/dator/TV-spel  ”arbetar” dagligen i det utan att kanske veta om det – och det hade för den delen förmodligen blivit väldigt tråkigt utan det. Men tack och lov överlåter vi den bakomliggande matematiken till maskinen, så vi får vara kreativa och fokusera på allt det roliga vi kan göra med den!

Kan ett gäng enkla block vara roligt & kreativt att leka runt med? Enligt 126 milijoner användare (per månad, Minecraft 2021) är det just det!

Den kreativa och fina bilden ”Forest” med Minecraft-figurerna + miljö har Hampus Johansson skapat & byggt upp – från grunden i 3D-programvaran vi använder! Let’s block!