Stockholm

10 maj, 2019

Stockholm

Vi har varit på vår årliga Stockholmsresa med våra musikproducenter. Där träffade vi låtskrivare, producenter, mixare och mastrare från musikbranchen. En av dem var Povel Olsson som jobbat med massor av kända artister som t ex Veronica Maggio och Robyn. Han visade hur han producerat en låt till ”The Royal Concept” samt hur han jobbar med musik till reklam. Oerhört intressant! Tack Povel! 

På Rockatown studios träffade vi Mike Eriksson, professionell mixare och producent som mixat massor av kända låtar som vi hört på radio. Han visade hur man tar en låt vidare från produktion till mix. Ett steg som kan vara svårt om man inte kan de rätta knepen. Väldigt intressant. Tack Mike! 

Vi träffade också Tobias Grenholm som producerat och mixat massor av musik. Han visade hur man kan jobba med editering av trummor och hur man får mixen riktigt fet. Tack Tobias! 

På Cuttingroom träffade vi Martin Ankelius som mastrat massor av kända låtar. Han delade med sig av massor av bra tips om branschen och om mastring samt att han masserade en av våra elevers låtar. Tack Martin! #musikproduktion #mixning 

Vi besökte också Anders Petterson. En åtskrivare, producent och musiker som jobbat med massor av artister som t ex Darin, Lykke Li, Eagle Eye Cherry mm. Här fick vi massor av bra tips om både låtskrivning och produktion. Mycket intressant. Tack Anders!