TA DIG
VIDARE

Nå nya mål

Sitter du fast i en tillvaro där du inte vet hur du ska ta dig vidare?
Vill du få verktyg att utveckla din potential, hitta din drivkraft och förverkliga dina mål? – Då är det här kursen för dig!

Den här kursen är för dig som inte riktigt är nöjd med där du idag befinner dig i livet, utan vill ta dig vidare framåt. Det här är kan vara den viktigaste terminen i ditt liv, där du investerar i dig och din framtid! – Lyft dig själv och lär dig komma vidare i livsmål, stora som små. Lär känna och utveckla dina personliga egenskaper, ta dig förbi hinder och hitta nya vägar framåt. Under reflektionsuppgifter kopplat till din vardag, samt läsning av kurslitteratur, går vi igenom en utvecklingsprocess tillsammans.

KURSEN VÄNDER SIG TILL DIG SOM VILL:

· Ta dig vidare från där du idag är, hitta ditt fokus och arbeta för att uppnå nya mål.
· Utveckla din drivkraft och dina personliga egenskaper för ditt målarbete.
· Se dina hinder och förebygga dem.
· Ifrågasätta dina invanda beteenden, lära dig tänka i nya banor och bygga gynnsamma rutiner.

DET HÄR FÅR DU MED DIG:

Kursens målsättning är att du som deltagare ska få prova på olika metoder för att kunna se nya vägar och möjligheter, stärka dina förutsättningar, din potential och olika egenskaper som du behöver för att ta dig vidare mot det du önskar. Kursen ger dig verktyg och teoretisk och praktisk övning i att utveckla personliga egenskaper och drivkraft för att uppnå mål.

UR KURSINNEHÅLLET:

· Vad har jag med mig, vad behöver jag och vart är jag på väg?
· Hitta mitt fokus och staka ut mål.
· Skapa strukturer och en närande omgivning.
· Egenskaper som tar mig mot målen, vad kan och vill jag förändra?
· Lär mig se mina hinder, och ta mig förbi dem.

UPPLÄGG:

Det huvudsakliga arbetssättet på kursen är reflektionsuppgifter och praktiska övningar i din vardag, tillsammans med erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare och återkoppling från kursledare. Under terminen läser vi även olika kurslitteratur. Alla kursdeltagare följer en gemensam studietakt varje vecka, varav kursen inte går inte att ”släpa efter med” eller läsa ikapp i efterhand ensam. En förutsättning för att kunna genomföra kursen är att du är beredd på att göra reflektioner kring dina egenskaper och ha ett erfarenhetsutbyte kring detta med andra.

Undervisningen sker helt på distans via din egen dator och utbildningsprogrammet Teams. Du behöver ha tillgång till dator (ej läsplatta) och stabil internetuppkoppling för att kunna utföra uppgifterna, samt teknik för att kunna delta i Teams-möten (kamera/ mikrofon på din mobil/ dator). Kursen har inga fysiska träffar. Varje vecka har du möten och deadlines att förhålla dig till, där alla moment har närvaroplikt. Studietiden omfattar 4 timmar varje vardag må – fr. För att klara kursen behöver du kunna läsa en viss mängd text på skärm varje vecka.

Tveka inte att höra av dig till ansvarig kursledare om du har några funderingar eller vill veta mer. Vi hoppas att din studietid ska bli så bra som bara möjligt för dig!

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav

Vill du veta mer?

Petra Pihl , kursförståndare
Tel: 070-255 23 16
Skicka ett mail

Läsårstider:

Distanskurs, utan träffar
12 aug – 20 dec

Sista ansökningsdag:

Ansökan är öppen så länge antagning inte slutförts, alt. att det finns reservplats att köa till

Citat från tidigare deltagare

”Att läsa den här kursen har varit ett av de bästa besluten i mitt liv! Det har gett mig så mycket mer än jag kan beskriva i ord; Insikter, boost, verktyg, svar, värme och… massa, massa steg framåt.”

”Jag har verkligen älskat denna kurs! Jag har aldrig varit med om något liknande! Så mycket omtanke, konstruktiv feedback, ärlighet och utmanande och roliga uppgifter. Jag har fått vrida och vända på mina egna perspektiv, och tillsammans har vi alla vuxit så mycket som människor och i våra värderingar.”

”Wow vilken kurs! Den här terminen har varit såå viktigt för mig. Jag har fått massor av insikter om mig själv som jag letat efter så länge och som jag tar med mig vidare i resten av livet.”

Kostnader

Inga. Kursen är kostnadsfri.

Studietakt

Heltid, 100% (ca 20 h/ vecka)

Ansökan:

Du ansöker genom att fylla i dina kontaktuppgifter och svarar på de 10 frågorna som finns i ansökningsformuläret.

Det blir oftast fler sökanden än det finns antal studieplatser, varav ett urval sker. Lägg därför extra omtanke på din beskrivning när du fyller i svaren på de 10 frågorna.

Antagningen påbörjas i slutet av juni. Du behöver vara nåbar via mail/ telefon. Antagningsbesked lämnas via mail i juni/ juli (var god håll även koll på din skräppost).

Urval

Utifrån ställda frågor för personligt brev.

Kurslitteratur

Litteraturlista skickas ut i samband med antagningsbesked.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna