IMPROVISATIONS
TEATER

Sommarkurs för dig som vill
pröva på improvisationsteater

Sommarkurs i improvisationsteater

Tycker du om att berätta historier, samarbeta med andra och uppträda inför publik? Eller känner du att allt detta låter läskigt men att du vill utmana dina rädslor? I båda fallen så är den här sommarkursen i improvisationsteater något för dig. Improvisationsteater har inget manus, i stället är det din och dina medspelares fantasi i stunden som skapar situationer och repliker. På den här kursen lär vi oss på ett lekfullt sätt grunderna i improvisationsteater och testar flera olika improvisationstekniker. Näst sista dagen på kursen bjuder vi in till ett improcafé där vi uppträder med improvisationsteatertekniker inför publik. Ingen tidigare erfarenhet krävs utan det viktigaste är att du är nyfiken på att utforska improvisationsteater och att samarbeta med andra i grupp. 

Handledare är Elisa Lundmark. Elisa är en nybakad folkhögskollärare som vigt sitt liv åt berättande – både genom teater och kreativt skrivande. Hon har gått teaterlinjen på Fridhems folkhögskola och har erfarenhet av improvisationsteater från att ha drivit improvisationsteatergruppen Oppalanta i Malmö 2016-2019.

Kursens innehåll:

  Teaterlekar för att värma upp vår kropp och röst, utveckla vår fantasi och vår närvaro.

  Introduktion till improvisationsövningar och s.k teatersport.

  Improcafé där vi i grupp improviserar inför publik. 

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav.

Vill du veta mer om kursen:

Elisa Lundmark
Tel: 073-0713161
Skicka ett mail

Frågor om boende och mat:

Wiveca Ögren
Tel: 0910-732004
Skicka ett mail

Datum:

Kurs nr 1: 31/7 – 4/8
Kurs nr 2: 7/8 – 11/8

Sista ansökningsdag:

1 juni

Plats: 

Solviks folkhögskola

Kursens längd: 

Måndag till fredag, dagtid. Torsdagen är något längre eftersom det är ett improcafé på kvällen. Fredagen är en halvdag där vi slutar till lunch.

Antal deltagare: 

10-16 personer.

Vem är kursen för? 

För den som är nyfiken på improvisationsteater. För den som vill utveckla sin fantasi och samarbeta med andra. För den som vill bli mer avslappnad med att uppträda inför publik. För den som vill skratta! (Improvisationsteater är en otroligt skrattframkallande konstform!)

Förberedelser: 

I improvisationsteater använder vi våra kroppar och står upp mycket så jag rekommenderar er att använda bekväma kläder och skor (gympaskor).

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna