HANTERA
STRESSEN

Få tid att leva

OBS!!! Kursen inställd vårterminen 2022

På grund av ett flertal orsaker – som var för sig hade varit överkomliga, men sammantaget blev för mycket – tvingas vi, tyvärr med kort varsel, att ställa in ”Hantera stressen” under vårterminen 2022. Till hösten kommer vi däremot med att vara tillbaka igen – från 23 augusti till 13 december – och ansökningsportalen till höstens kurs är redan öppen, så att du redan nu kan ansöka om en plats.

Ibland kan livet bli lite för svårt att hinna med och stressen börjar tära på oss. Då kan vi behöva hjälp att återfinna balansen.

Den här kursen vänder sig till dig som är mitt i det virvlande livet, känner dig pressad och otillräcklig och oroar dig för att bli sjuk på grund av stressen. Här kan du få hjälp att ”dra i handbromsen” och hitta dig själv igen

Mål

Att du ska upptäcka vad balans i tillvaron betyder för dig och förstå hur du kan förbättra dina möjligheter att uppnå den.

Exempel på innehåll

  • Olika sätt att hantera och förebygga stress
  • Prova på olika estetiska och fysiska aktiviteter 
  • Vad vill du att ditt liv ska handla om
  • Att förändra det som inte fungerar och bygga nya hållbara vanor
  • Att navigera klokt genom stormar i livet
  • Att skapa fungerande relationer
  • Medveten närvaro – att vara här och nu
  • Att bli god vän med dig själv

Kostnad

Du som kursdeltagare betalar endast en administrativ avgift på 400 kr per termin. Där ingår bland annat försäkring och en del kursmaterial.

Om du behöver vara ledig från jobbet för att gå utbildningen kan du ha rätt till förebyggande sjukpenning. Din läkare ska i så fall ordinera utbildningen som nödvändig för att undvika att du får långvariga problem med hälsan. Kontakta din chef och din läkare för att gemensamt titta på din situation. Vi på Solvik kan hjälpa till med en mer detaljerad kursbeskrivning om det behövs. Därefter ansöker du hos Försäkringskassan om förebyggande sjukpenning.

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav

Vill du veta mer?

Katarina Eriksson
Tel: 0910 – 73 20 23
Skicka ett mail

Nils Hedlund
Tel: 0910 – 73 20 10
Skicka ett mail

Kurstider:

2022-08-23 — 2022-12-13

Sista ansökningsdag:

15 maj

Upplägg

Undervisningen sker på Solvik och löper över 16 tisdagar med uppehåll under skollov. Kursen har plats för 16 deltagare.

Du får teoretisk och praktisk kunskap som kan hjälpa dig att minska stressen i din vardag och formulera mål och åtgärder för att nå mer harmoni i ditt liv. Genom att reflektera och samtala kring våra respektive erfarenheter utvecklas vi tillsammans. 

Vi utgår från boken ”Tid att leva”, (Livheim & Ek & Hedensjö, 2016) men kan anpassa mycket efter vad du och dina kurskamrater behöver. 

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna