ANDROID -
KURS

Avancerad teknik
enkelt förklarad

På grund av Coronaviruset så är denna kurs pausad under vårterminen 2021. Vi räknar med att dra igång den höstterminen 2021 istället.

Från hösten 2019 erbjuder Solviks Folkhögskola en dagkurs i digital teknik. Den vänder sig till dig som är nybörjare och vill komma igång med din Android mobiltelefon och även lära dig mer om hur en surfplatta fungerar.

Android mobiltelefon och surfplatta för nybörjare

Denna nybörjarkurs riktar sig till dig som har en mobiltelefon och eventuellt även en surfplatta med operativsystemet Android och vill komma igång med användandet. Under kursen får du lära dig grunderna på din enhet och även färdigheter som att mejla, ringa video-samtal, ta foton, filma, använda kalendern och hantera appar.

Undervisningen kommer att kombineras med aktuella föreläsningar kopplade till kursen och även trivselaktiviteter som gruppen tillsammans beslutar över. Måndagar är vår kursdag och kursen pågår under en termin.

Kursmaterial

Tag med din egen Android-mobil. Android-surfplattor finns för utlåning under lektionstid, men har du en egen så tag med den. Exempel på fabrikat med operativsystemet Android är; HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Oneplus, Samsung, Sony.

Lunch

Lunch finns att köpa i vår trevliga restaurang. Priset för deltagarna är 70 kronor/lunch eller 650 kronor/häfte på 10 kuponger. Vi bjuder på för- och eftermiddagskaffet.

Förkunskapskrav:

Inga förkunskapskrav

Vill du veta mer?

Malin Fjellström Lassi , kursförståndare
Tel: 0910-73 20 00
Skicka ett mail

Läsårstider:

Terminskurs
Ht: v. 36 – v. 50
Vt: v. 4 – v. 19

Sista ansökningsdag:

Ht: 1 juni
Vt: 1 december

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!

Kontakta oss gärna